עם :
מנחי הפסטיבל
מבצר עתיק, טבע ירוק, נוף רחוק. סדרה של מפגשים בשטח הגן, יצירה השוזרת טבע והסטוריה. בפינות מוצלות ומאווררות, בשטחי חוץ נבחרים, נקיים מפגשים של תנועה, יצירה והפתעות.
במהלך יום שישי נקיים פעילות וסדנאות בשטח ההגן הלאומי. המעונינים מוזמנים לסייר גם באופן עצמאי. עלות כניסה לגן הלאומי כלולה בעלות כרטיס הפסטיבל.
11:00 שוטטות בארץ השטות - סיור תיאטרון ליצני
עם רומן קויפמן - מתאים לילדים בכל הגילאים
נקודת מפגש: שולחנות בתחילת השביל שעולה למבצר
12:00 אילתור וקול - עם מיכל מזר
נקודת מפגש: שולחנות בתחילת השביל שעולה למבצר
13:15 ארוחה קלה תוגש באיזור הקמפינג
14:00 אילתור תלוי מקום - עם רומן קופימן
נקודת מפגש: שולחנות בתחילת השביל שעולה למבצר
15:00 תרגילי צ`י-גונג וטאי צ`י - עם מארק ויסמן
מיקום : מרפסת תצפית מערבית
איזור הקמפינג של גן לאומי מבצר יחיעם יהיה זמין לנו החל משעה 10:00 להתמקמות באוהלים פרטיים. עלות קמפינג מבוגר 55שח ללילה, עבור ילדים 40שח ללילה.
====
🤸♂️ פירוט הסדנאות :
====
11:00
שוטטות בארץ השטות, בחיפוש אחרי משמעות, ממשות ומפגש אנושי פשוט, מתובל במשחקיות. מעולה לבריאות!!! סיור תיאטרון - ליצני עם לץ רציני. בהנחיית מנחה מוסמך למדעי השטות רומן קוייפמן \ לץ רציני.
12:00
סדנת אימפרוביזציה אנרגטית וייחודית, המתרחשת בתוך מבצר מרהיב! בואו לאלתר וליצור בטבע מדהים, בו נקבל השראה מהסביבה - נשחק בחללים, נשתובב כמו ילדים, נופיע עם סצינות, ובעיקר ? ניתן לנפש להתבטא! כמו כן נקדיש חלק לקול שלנו, שהוא הביטוי העמוק ביותר שבנו. נשחרר את החסמים, נאוורר את הבפנים, ניתן להכל להפתח - ונשיר! כן, כל אחד יכול! גם מחוץ למקלחת 😊 זה הזמן שלכם להעיז, לפרוץ גבולות - תנו דרור לעצמכם ולקול שלכם! אילתור וקול - עם מיכל מזר
14:00
פתאום נחתה עלי ההבנה ששום דבר אינו חוזר להיות כפי שהיה. כך זה תמיד. אך לפעמים צריך אני לעמוד חסר אונים מול המצב על מנת להבין שאו שאני אשתנה או שהעולם יעשה זאת עבורי, בדרכיו הנסתרות. בסדנה זו נעסוק בשאלה איך מאלתרים מתוך בחירה ויוצרים משמעות לבד ובתוך יחסים אחד עם השניה ועם המרחב שסביבינו, דרך הרחבת מגוון אפשרויות התגובה שלנו למצב המשתנה מרגע לרגע. - עם רומן קוייפמן
15:00
נתרגל צי` גונג מול הנוף לקראת כניסת הערב - עם מארק ויסמן
====
🤸♂️ עוד על המנחים :
====
רומן קויפמן
מאלתר, ליצן, מספר סיפורים, מנחה במרכז הרגע. מופיע לומד ומלמד את היכולת להיות וליצור משמעות מתוך בחירה בתוך מצבים משתנים יחד ולבד. באחריות, אומץ, הנאה ואהבה.
מיכל מזר
שחקנית, זמרת, מוסיקאית, פרפורמרית ויוצרת רב תחומית ומנחת סדנאות. מאסטרית באימפרוביזציה. רשות מהלכת. מוקירה חדוות ילדות, שובבות ותחושות העזה מופלאות.
מארק ויסמן
מורה ואמן לטאי-צ`י, צ`י-קונג, מדיטציה ואייקידו (דאן 5), אורח קבוע בבית הספר "טאי צ`י סטודיו" בורשה פולין. מיוזמי יום הטאי צ`י הבינלאומי ועמותת אמנויות לחימה סיניות רכות בישראל.
====
🤸♂️ עוד על המבצר :
====
שרידי מבצר גדול ומרשים המשלב מבנים מהתקופות הצלבנית והעות`מנית. המבצר מספר גם את סיפור הגבורה של מגיני יחיעם במלחמת העצמאות. ממרומי מבצר יחיעם נראה הגליל המערבי במלוא תפארתו.
שער המבצר ? למבצר נכנסים דרך שער מימיו של ד`אהר אל-עומר (רוב השרידים הנראים כיום במבצר הם מתקופתו). על השער מגן מגדל חזק, חצי-עגול. אבני הסף נלקחו ממבנים של התקופה הביזנטית שהיו במקום. השער נסגר, כנראה, בשתי דלתות עץ מחופות ברצועות ברזל.
המגדל הצלבני ? מדרגות עולות לראש המגדל, אחד משניים שהיו במבצר הצלבני. זהו מגדל בעל קירות עבים מאוד, שבזכות חוסנם אפשר היה לבנות מגדל בן שלוש קומות, המתנשא כיום לגובה כ-15 מ`. גרם מדרגות עולה למרפסת תצפית שנמצאת בגגו.
עמדות ההגנה ? מבסיס מגדל א` השביל מגיע לחלקו המזרחי של המבצר ועובר בין תעלות הקשר ועמדות ההגנה של קיבוץ יחיעם מתקופת מלחמת העצמאות.
מגדל עגול ? בפינה הצפונית-מזרחית של המבצר נמצא מגדל מימיו של ד`אהר אל-עומר. זהו מגדל עגול, שנותר כמעט בשלמותו ובו שמונה חרכי ירי. חרכי הירי מלבניים (ולא מאורכים) כפי שהיה בתקופה הצלבנית, משום שהם נועדו לירי ברובים. רצפת המגדל מכסה על בור מים.
המסגד ? מעמדות ההגנה השביל עובר לחדר ששימש מסגד. בקיר הדרומי, כצפוי, נמצאת גומחת המ?חראב, המראה את כיוון התפילה למכה. הגומחה בנויה אבני כורכר, בניגוד לאבני המבצר הבנויות גיר.
מרפסת תצפית מערבית ובית המרחץ ? גג פתוח ורחב, ששימש בעבר רצפה לחדרים רבים שאינם קיימים עוד. ממרפסת זו נשקפת תצפית מרהיבה. בצדה הדרומי נמצאים שרידי בית מרחץ קטן, ששימש כנראה את מפקד המקום. המים הובאו בכדים מבור המים שבמבצר ונשפכו אל תעלה שהובילה את המים לחדרי המרחץ.
אולם קבלת הפנים ? אולם העמודים הגדול, בעל 15 האומנות, נועד לשמש מסד למכלול המבצר שמעליו. יש להניח שבתקופה העות`מנית שימש מחסן. ראשוני קיבוץ יחיעם התגוררו באולם הזה לפני שעברו ליישוב הקבע.
"אולם הפטריות" ? באולם זה, שבו גידלו אנשי יחיעם פטריות בשנות ה-50, מקרינים סרט על קורות קיבוץ יחיעם במלחמת העצמאות.
הצטרפו להחלפת פרטי התקשרות
ו/או להמשך הזמנה