העיסוי מאפשר ליצור חיבור וקרבה עם התינוק ולתת כלים לאם הטריה לסייע לרך הנולד
עיסוי תינוקות זהו אחד העיסויים המהנים. העיסוי מאפשר ליצור חיבור וקרבה עם התינוק ולתת כלים לאם הטריה לסייע לרך הנולד להתמודד עם קשיי ההתאקלמות עם העולם והסביבה החיצונית.
היתרונות שבעיסוי
עיסוי תינוקות ידוע כבעל יתרונות רבים. להלן כמה מהם:
1.קרבה בין האם לתינוק? באמצעות העיסוי התינוק מרגיש שדואגים לו, אוהבים אותו ונותנים לו את החום וההגנה להם הוא זקוק במהלך תקופת ההסתגלות לסביבה החיצונית. הוא מרגיש מוגן ומקבל ביטחון עצמי. האם מצידה מתקרבת אל התינוק מעצם הטיפול בו, המגע בעורו הרך וגופו הצנום ולומדת לאהוב אותו כל יום יותר ויותר.
2.זמן איכות ? מדובר בפעילות שמהווה זמן איכות מעולה בין האם לתינוקה. מעבר לטיפול בפארק, ההנקה והחלפת החיתולים הנה לכם עוד פעילות בעלת ערך מוסף שניתן לעשות עם הפעוט.
3.עידוד התפתחות תקינה ?
עיסוי תינוקות מחזק את טונוס השרירים ומעודד התפתחות תקינה. מקדם את התינוק לשלב של שכיבה על הבטן, התהפכות וזחילה.
4.שיפור פעילות המעיים ? העיסוי ידוע כמסייע להפחית את הגזים מהם כה סובל התינוק בחודשים הראשונים להיוולדו. הוא משפר את פעילות המעיים ובכך מקל על העיכול.
5.הרגעה ? עיסוי תינוקות משרה רוגע ושלווה על הרך הנולד שנאבק להסתגל לסביבה החיצונית, לרעשים הבוקעים מהחוץ, לשינויי הטמפרטורה והאור המתחלף. תינוק רגוע הוא תינוק שמח עם ביטחון עצמי.
הכנות לקראת עיסוי תינוקות
1.צריך לוודא שהטמפרטורה בחדר מתאימה להפשטת התינוק.
2.יש לנטרל את הגירויים הסביבתיים- רעשים, אור חזק וצעצועים המושכים תשומת לב.
3.יש להכין מראש משטח קשיח לעיסוי
4.בעיסוי עצמו מומלץ להשתמש בשמן איכותי.
איך מתבצע עיסוי תינוקות
לרוב, אימהות מבצעות את העיסוי באופן אינטואיטיבי. ככלל, התנועות צריכות להיות רכות ועדינות, כשהפעלת לחץ ועיסוי עמוד השדרה הינם אסורים בהחלט . ככל שהתינוק גדל משך העיסוי עשוי להתארך מכמה דקות בודדות ועד 15-20 דקות. אחת התנועות הפופולאריות בעיסוי תינוקות היא פעולת החליבה שניתן להסתייע בה בעת עיסוי אזור הבטן, החזה, הגב, חגורת הכתפיים, הרגליים והידיים. מומלץ לשמור על רצף תנועות וקצב קבועים. שירה ודיבור עם התינוק תוך כדי העיסוי יתרמו לשיתוף הפעולה עם התינוק ויסיעו בקבלת פידבק ממנו- האם הוא מרוצה מהעיסוי או שמעוניין להפסיק. חשוב להימנע מעיסוי במידה והתינוק בוכה ובזמן של מחלה או שינה.