מהי גמישות? למה כל כך חשוב לשמור עליה? ואיך עושים זאת?
גמישות היא יכולת איתה כולנו נולדים, בתקופה הראשונה של החיים היא קיימת אצלנו כמעט ללא מאמץ, כלומר אנו לא צריכים להשקיע זמן ואימון בשביל לתחזק את הגמישות. אין חייה כזו "תינוק נוקשה".
אז מה קורה לנו ככל שאנו מתבגרים שהופך אותנו לפחות גמישים? והאם גמישות היא רק נחלתם של רקדנים וספורטאים?
גמישות משתנה בין אדם לאדם בעיקר בגלל מבנה המפרקים וסגנון החיים. ישנם אנשים שלא צריכים להשקיע הרבה זמן בלתחזק את כושר הגמישות שלהם לעומת כאלה ששינוי קטן בשגרת האימון מיד משפיעה וגמישותם יורדת. כמו כן עבודה שמצריכה ישיבה ממושכת מול מחשב באותה התנוחה למשך הרבה שעות לאורך שנים מקבעת את השרירים והרקמות של הגוף לעומת סגנון חיים יותר דינאמי בו תנועה היא חלק גדול מהיום יום.
ולמרות זאת עדין קיימים אנשים שזזים הרבה, בתחומי עיסוק מגוונים וגם בענפי ספורט רבים שעדיין מתקשים להגיע לגוף גמיש, רך וחי. אז מה חסר שם?
מתוך ניסיון אישי, גם כרקדנית, וגם כמשהי שטיפלה באנשים עם כאבים ונוקשות גיליתי שהמרכיב הכי מהותי בדרך להפוך לאדם גמיש הוא השינוי. שינוי מביא לגיוון וגיוון מוסיף עוד אופציות תנועה. כשיש לי יותר אופציות תנועה הגוף שלי יותר גמיש. אך ישנם עוד שני מרכיבים שמקדמים גמישות והם
נשימה והרפיה.
גם אם אזוז עם הגוף בצורות רבות ומגוונות אבל הגוף שלי יהיה מוחזק וחסר נשימה לא יתאפשר שינוי, הגוף ימשיך להיות נוקשה.
לכן כשמתאמנים אבל לא רק, חשוב להיות עם המודעות הזו לגוף. לנשום להרבה אזורים בגוף, לזוז בהרבה צורות, לעשות זאת עם מינימום מאמץ ולהרוויח גוף גמיש וגם שקט. אז בפעם הבאה שאתם בוחרים להתאמן זכרו לנשום, להרפות, לזוז בצורות מגוונות ולהנות.