שלוש יוצרות חוקרות, שלוש גישות לתנועה האותנטית. יציאה ממקור תנועתי ומתן פרשנות חדשה. בהשתתפות דגה פדר ולהקת ביתא, שוש פרידמן ואורית סוכרי.
> דרך הלוחם על דרך המשי - אורית סוכרי > המופע hahoo - להקת ביתא > אותיות בגוף - שוש פרידמן > קטעים מתוך המופע "את אני ואני לא את" - להקת ביתא
>> הא ?הו (Hahoo - אלף בית באמהרית) עם דגה פדר, מזל דמוזה, יעל אבינתן, גודאי בתולאין, עינב ברוך, ליל לואי. Hahoo היא יצירת מחול בהשראת האותיות בפשה האמהרית. היצירה מתיחסת לקווים ולצורניות המיוחדת של האותיות בכתב האתיופי ולגוף של הרקדניוץ כמברשת צבע הכותבת את האותיות על פני לוח בלתי נראה. האותיות קמות לתחיה ומקבלות ביטוי דרך גופן של הרקדניות. יצירת המחול בנויה בהתייחסות לצלילים ולהברות של השפה האמהארית.
>> אותיות בגוף - שוש פרידמן חמשת האלמנטים במחול המזרחי האתני - הסימנים הגראפיים של שפת המחול המזרחי-אתני. חמש האלמנטים במחול המזרחי באמצעותם אנו כותבים ומציירים את הריקוד בגופנו... הקו, הנקודה, הפיסול הקינטי, המרחבים, תיאטרליות והבעה. הקו והנקודה אוצרים בתוכם את הטכניקה ? מעין אותיות או "סימנים גרפיים" שמהם יוצרים את המילים ומחברים משפטים, והם מהווים ארגז כלים ליצירתם של שלושת האחרים. בשלושה האלה ? הפיסול הקינטי, המרחבים ותיאטרליות-והבעה ? אנו יוצקים תוכן וכוונה, רגש ואסתטיקה, "טעם וריח", סגנון ו"סיפור" אישי.
>> "את ואני ואני לא את" היצירה "את אני ואני לא את" חוקרת את מושגי הזרות והשונות. יצירה זו של הלהקה, לפי כוריאוגרפיה של דגה פדר, שואלת כיצד נראה האני בעיניו של האחר ויוצרת משחק של מראות והשתקפויות אשר האני תר בו אחרי שברי זהותו ? הן האותנטיים והן אלה המושפעים ומעוצבים בידי החברה. העבודה מתייחסת לכך שלמרות שכולנו דומים כבני אדם ויש לנו הרבה יותר דברים משותפים, קיימת תחושת עליונות על האחר, ישנם מאבקי כוח ואנשים מוטים על ידי דעות קדומות.
>> דרך הלוחם על דרך המשי - אורית סוכרי הפס הלבן - סיפור אישי בתנועה ושיחה על העצמה והתעוררות דרך חקר תרבויות ספק זכרונות, בו אחשוף לראשונה את תפיסתי ושיטת המחול שפיתחתי לאורך השנים במקביל להעצמתי האישית. בואו באהבה.
על הלהקה
להקת "ביתא" (בית באמהרית) נועדה להיות בית ליצירה וריקוד בהשראת המחול האתיופי. הלהקה חבה למסורת ויוצאת ממנה יוצאת לדרך עכשווית. "ביתא" נוסדה ב- 2005 על ידי רות אשל וקבוצת רקדנים בוגרי אוניברסיטת חיפה שרקדו מספר שנים בלהקת "אסקסטה" (ריקודי כתפיים באמהרית) שהקימה וניהלה אשל באוניברסיטת חיפה (2005-1995). עם היווסדה החלה הלהקה לפעול במתנ"ס נווה יוסף, חיפה.
* דגה פדר היא אמנית ישראלית רב תחומית, כוראוגרפית ומנהלת להקת המחול ביתא, מוזיקאית ואמנית חזותית. פדר משלבת בין מוטיבים של מחול אתיופי מסורתי ובין מחול מודרני וישראלי. הכוריאוגרפית דגה פדר, שואבת מלקסיקון התנועה של המחול האתיופי ומדימויים של ההווי האתיופי, אך יוצרת עליהם וריאציות עכשוויות ומפתיעות ברעננותן. היא הופיעה עם להקתה באוניברסיטת אדיס אבבה ועבודתה הוצגה בטלוויזיה האתיופית. בנוסף דגה והרקדניות הוזמנו להעביר סדנת מחול עכשווית בתיאטרון הלאומי האתיופי.
* אורית סוכרי היא שילוב של מוזיקה, תנועה, רגש ונשמה. רקדנית אתנית ייחודית המתמחה בסגנונות מחול רבים - מחול מזרחי (ריקודי בטן), מחול טורקי צועני, מחול פרסי קלאסי, מרכז אסייתי, סופי ורג`סטני צועני.
* שוש פרידמן היא רקדנית ויוצרת רב תחומית, מספרת סיפורים ושחקנית. מורה מקצועית למחול מזרחי מזה 16 שנה. יזמה ומרכזת את הקורס להכשרת מדריכות בצפון בשיתוף עם מכללת אוהלו.
את אני ואני לא את כוראוגרפיה: דגה פדר מוזיקה: Ethiopia ? Ari polyphonies; Baka pygmies; Forest music Belgian Congo; Mo Boma (lullaby); Genet Masresha רקדניות: דגה פדר, מזל דמוזה, יעל אבינתן, רותי ווסה, גודאי בתאולין, עינב ברוך לילי לואי תאורה: איתמר חורי
צילום : יעקב סבן
הסרטון: מתוך דרך המשי - אורית סוכרי
שפת המקור
פאנל בהשתתפות דגא פדר עם להקת ביתא, שוש פרידמן ואורית סוכרי.
דמיינו לעצמכם עולם בו הגוף הוא המכחול, התנועה היא השפה והריקוד הוא הדרך. אוהבי הריקוד והתנועה מתכנסים פעם בשנה במקום אחד לשלושה ימים של חגיגה דרך הגוף.» עם האנשים מ BodyWays Site