אדמה, מים, אש ואויר הם אבני הבנין של העולם והאדם. מה טמון בכל יסוד? מה הצבע השיך לו? מה הריקוד שלו בעולם? ומה נוכל לקבל מחיבור מודע ל- 4 היסודות דרך הגוף?
כתב: סיגלית צפריר
ההשפעה החשובה ביותר של רודולף לאבאן על אומנויות הבמה ועל התרפיה בימינו באה מחקר התנועה הטבעית והתיאוריות אשר התפתחו מתוך חקר זה.
כתב: מילכה לאון
היום הסתיים כמו כל יום ראשון עצבני, השבוע מתחיל וכבר מצטברות מטלות, משימות, שיעורים, הערות, בקשות, ציפיות, של אחרים ממני ושלי מעצמי. בבת אחת נחתו אלי כל אלה, במה שמכנים שבוע חדש. בבוקר עוד ניסיתי למלמל "שבוע טוב"
כתב: נגה פסו
האופן בו אנו מביאים את הגוף שלנו אל תחומי הידע שלנו, ולאו דווקא רק אל הידע הגופני-תנועתי, אלא גם אל הידע הנחשב `קוגניטיבי`.
כתב: מילכה לאון
לפני כחודש וחצי, הגב, האגן והמותניים שלי נעצרו והתריעו: `יש פה בעיה פה למטה, היי עצרי...`אני לא עצרתי. לא כי לא רציתי. אך תנאי החיים, הלוז שהיו לפני אפשרו בדיוק את ההיפך.אבל גם לא שמעתי את עוצמת הבקשה..
כתב: ענתו
ריקוד מקודש
כתב: סיגלית צפריר
א שמפגישה אותנו ביחד, מתוך היכולת הנינוחה להיות אנחנו. ארגז הכלים מופלא של ריו אביירטו יוצר את אופי המפגש ומטרותיו בסדנא אישית שנולדת עבורו, יחד עם איכות של דינאמיקה חיה, זורמת ואמיתית.
כתב: ענתו
הרקדנית שבך לא זקוקה למוזיקהרק להקשיב ולהתחבר
כתב: סיגלית צפריר
כמורה ליוגה, יוצא לי לשמוע לא פעם את המשפט "הייתי בא/ה לשיעור, אבל אני לא גמיש/ה מספיק". אז בואו נדבר על זה רגע.
כתב: עדי רווח
מציע שילוב של עבודה פרטנית על שיפור התנועתיות ושכלולה, במקביל לשיעורי פיתוח קול
כתב: יניב מינצר
הגוף כמשכנה של הנפש, כראי-שיקוף להלכי רוחה. אם ברצונינו להגיע לאיזון, הרמוניה ומימוש עצמנו במקסימום הפוטנציאל עלינו לפעול בכל המימדים: הפיזיים, הנפשיים, המנטליים.
כתב: עינת אבס- אונציג
מובן שהרצון להשתחרר מכאב הוא מטרה לגיטימית, אך כל עוד נראה את הסבל והכאב כמצב לא טבעי, מצב חריג שאנו חוששים ממנו, נמנעים וסולדים ממנו, לעולם לא נעקור משורש את הגורמים לסבל, לעולם לא נחיה חיים מאושרים ובריאים באמת.
כתב: עינת אבס- אונציג
שאנו באים אל תוך מרחב המעגל של התיפוף על גוף, אנו מבקשים בעצם ליצור הרמוניה קבוצתיתמנגינה שמתנגנת, שיר הלב, והחיבור אל הפעימה- אל הדופק הפנימי שלנו.שני צידי המח האחראים לביצוע מטלה.
כתב: אוריה דהישראלי
ההילינג דאנס נוצר מתוך רצון לחבר, לבנות גשר בין מקומות של הרפייה לבין המירוץ המטורף של החיים.מה הגוף יכול ללמוד על מעברים, מה אנחנו יכולים ללמוד מזה על החיים.
כתב: אילנית תדמור
התכנים שעולים מהגוף שונים לרוב מהסיפורים שאנחנו מספרים לעצמנו מהראש, שלרוב רק יוצרים מרחק נוסף בינינו ובין תחושת הגוף. לכן, ההצעה שלי היא לאפשר לתכנים לעלות ורק להיות איתם, להקשיב לגוף.
כתב: אילנית תדמור
מה הן החסימות שנוצרות בגופנו? למה הכוונה ב"עודף" ו"חוסר" ואיך זה מתבטא בגופנו? והכי חשוב מה ניתן לעשות כדי לשפר את התחושות והרגשות המכבידים ומעכבים אותנו ולהגביר את אלה שגורמים להרגשה טובה?
כתב: מוטי לזר
למידה אורגאנית היא למידה חוויתית בה עוסקים בניסוי טעייה ותהייה.למידה זו יכולה להתקיים רק בתנאים נוחים ללא איום של הצלחה או כישלון תוך סקרנות חיפוש ושמחת הגלוי.למידה באמצעות תנועה נגישה לכך
כתב: מיכל ריטר
לאחר השתתפות בסדנת תרגילי מוח, הביצועים שלי בעבודה השתפרו בצורה משמעותית והמעביד החליט להעניק לי את הסדנה במתנה מבלי שביקשתי זאת. שידרגתי את יכולותיי האישיות והמקצועיות בסדנה אחת בלבד.
כתב: יונית שינטל
יסוד אדמה- זמן חורףדצמבר, ינואר, פברואר.
כתב: ניר אזולאי
הגוף הוא המקום בו המקור- הבלתי-גשמי- פוגש את הגשמי.הוא השער שלנו אל הנצחי.
כתב: שירי שילון
המשל הבא של חליל ג`ובראן הוא משל מקסים שמעורר ומתעורר בכל הסתכלות עמוקה על הגוף הנע והרוקד את עצמו.
כתב: אביה רכס
השכם בבוקר, כשאני הולך לי על קו החוף, אני מתבונן באנשים החולפים על פני בצעדות הבוקר שלהם. לפעמים אני בודק האם הם משאירים עקבות על החול הקשה, ואיזה סוג של עקבות.בספר הטאו כתוב: "אל תשאיר שבילים לאחרים שיעקבו אחריך".ברצוני לבדוק, האם יש
כתב: נדב בנתור
תיפוף על גוף עוסק בעצם בהפעלת הגוף – ככלי הראשוני ביותר.התרגילים המתקדמים יותר – נלמדים בשכבות, שכבות של קצב – תפקיד לידיים ותפקיד לרגליים – לדוגמא, אשר כל אחד מהמשתתפים צריך לבצע.
כתב: אוריה דהישראלי
למחשבות שלנו אין רגליים. לגוף שלנו יש. הוא ורק הוא יכול לקחת אותנו למחוזות אליהם נרצה להגיע.אימון, מעכשיו הוא לא רק מילים
כתב: יעל אשד
לרקוד, להקשיב, לגוף, לנשימה, לפרטנר. לרקוד מתוך הקשבה, קשר שאינו מערב מילים, הסכמה, אפשרויות, מודעות, חמלה. תקשורת באמצעות שפת הגוף, לרקוד מתוך מקום שקט. כמה אושר..
כתב: אילנית תדמור
מהם הריקודים שיעזרו לנו לבוא בטוחים, אמיצים ונינוחים בעמדנו בפני הבלתי נודע? מהו המחול שיחולל את הדברים להם אני זקוקה ביותר? המחול שיביא עימו החלמה?
כתב: רוית יסעור
מה משותף למדיטציה ולדימויים של חיות? קראו כיצד שימוש בדימויים תומך בחקירה פנימית ובהתבוננות בשינוי פרשנותנו את המציאות.
כתב: אור בגים
הצ`י גונג הינו יישום תחושת האחדות על ידי תרגול המשלב אספקטים תודעתיים, תנועתיים ובריאותיים. הצ`י גונג מתורגל אלפי שנה כשיטה לאימון התודעה בשקט נפשי , שמירת בריאות והבאת מזור ורפוי
כתב: ענת ופיטו שרייבר
הדבר שבו אנו הכי מוכשרים וטובים בו הוא גם הדבר שהכי קשה לנו איתו או התכונה שאנו לא אוהבים בעצמנו.
כתב: Einat Uncig
יוגה היא שיטה מעשית לתרגול, פרקטיקה רוחנית."היוגה היא השקטה של תנודות התודעה" (יוגה סוטרה 1.2). היוגה אינה דת או פולחן אלא אמצעי, המספק לנו ארגז כלים להרחיב את רגעי הנוכחות שלנו ברגע הזה.
כתב: תום אלרום
הצצה למפגש - סיפור מפגש מקורס אימון בשילוב תנועה `
כתב: יעל אשד
הריקוד הוא כלי לשחרור, לשמחה שלא נגמרת, לחיבור אל האינסוף.
כתב: שירי שילון
אי שם מעבר לקשת יש מקום ...."שבע עלמות,שבע אמהות,שבע כלות בשער....בארץ אהבתי השקד פורחבארץ אהבתי מחכים לאורחאך מי עיני נשר לו ויראנו,ומי לב חכם לו ויכירנומי לא יטעה,מי לא ישגה,
כתב: רוית יסעור
זהו סיפור על בודהה הזהב, הנמצא בוואט טראימיט בבנגקוק, תאילנד.
כתב: מיכל בן דוד-עורכת ירחון חיים אחרים
במהלך פעילות גופנית, ספורט, מחול או פעילות יומיומית, אנו חווים לעיתים כאב. האם עלי להמשיך או לעצור פעילות נתונה בעת הופעת כאב ?
כתב: ארז אלון , גישת אד"מ בתנועה *
כל דבר שאנו עושים, חושבים או מתכוונים מתרחש בגוף ולכן ניתן לשנותו ע"י עבודה דרך הגוף במגע ובתנועה.
כתב: דר` מרגלית ספלטר
כמה פעמים שמעתם סיפור והרגשתם איך המילים נכנסות אל הגוף, והגוף מגיב ולא זז.כמה פעמים מצאתם את עצמכם רוקדים לצלילי מוסיקה והראש עסוק בסיפור משלו.כשהסיפור פוגש את ריו אביירטו, המרחק בין שניהם מצטמצם והם הופכים להיות אחד. סיפור,
כתב: רונית רביב וספי שוחט בארי
ללב שלנו יש יכולת מרשימה להכיל אינסוף צבעים וקשת של יכולות, רגשות, זרימות ותדרים. חיבור של כל אותם צבעים ואינסוף אפשרויות דרך השפה הבלתי מילולית.
כתב: אביה רכס
לכולנו יש נטיה מסוימת ודרך מסויימת להתמודד עם האתגרים שהחיים מביאים. לחלקנו האתגר של להגשים מטרות בא בקלות ולחלקנו האתגר של ליצור יחסים בא בקלות.
כתב: דין בראון
ההילינג דאנס נועד לאפשר לגוף לחוות את התנועה ממקום משוחרר ופתוח, להיות קשוב, להיות בזרימה, ופשוט לרקוד.
כתב: אילנית-תדמור
ניה הינה שיטת תנועה בריאותית הוליסטית המשלבת סגנונות ריקוד יוגה טאי-צי תורות לחימה, כשכל המכלול מספק הסחפות טוטלית לתוך מערבולת צלילים תנועות ותחושות.
כתב: דלית הראל
רציתי לספר לכם קצת על עצמי....כל כך הרבה אנשים זקוקים לשינוי ומתקשים להבין מהו השינוי הנדרש ואיך להגיע אליו. הדרך שלי לימדה אותי המון ורציתי להזמין גם אותך
כתב: מוניקה ליכט
הקשר החזק שלי לחמשת המקצבים החל בספטמבר 2001-היה זה חודש משמעותי ביותר בעולם ונקודת מפנה אישית עבורי.
כתב: אביה רכס
המעשייה שסיפר רבי נחמן מברסלב "מעשה בשבעה קבצנים" , עוסקת בתהליכי שבירה, תיקון וגאולה, המתחוללים הדדית בנפש האדם כמו גם בתוך עולם האלוהות.בתוך סיפור המסגרת אנו שומעים על מלך שמסר את מלכותו לבנו בחייו ובהמשך מתוודעים אל שני ילדים בן ובת א
כתב: שי גיל
מהו המחול שיחולל את הדברים להם אני זקוק ביותר? המחול שיחלים? הריקוד שיעצים? הקורסים מתאימים לכל מי שרוצה לגלות כוחו של ריקוד ככלי העצמה, אבחון ומרפא.
כתב: רוית יסעור
הכול בתנועה, החלל, כדור הארץ, מחזור הדם, המטבוליזם של התא והחלקיקים הכי קטנים: האטומים. החיים הם תנועה מתמדת. כל מה שאנו עוצרים, בולמים וכובשים - מתוך הרגל ולא מתוך בחירה – מפסיק להיות חלק מהתנועה הזו ויוצר תקיעות. תקיעות זו מתגלגלת ומתגלמת בגוף:
כתב: הדס פישר-אורן
במקום בו נגמרות המילים - הגוף מתחיל לדבר מנתק מהגוף לאיחוי מחדש של הנפש עם הגוף.
כתב: נעמי שוורץ
במאמרים אלו אנסה להעביר תמצית של העבודה עם היסודות במחזור שנתי.
כתב: ניר אזולאי
הסיפור של הגוף- מדוע אנו חשים בכאבים בלתי מוסברים?
כתב: עינת אבס-אונציג
?אם אתה הולך בעקבות הדברים הגורמים לך אושר, אתה מציב את עצמך על מעין מסלול שבעצם היה שם כל הזמן, ורק המתין לך, והחיים שהיית צריך לחיות הם החיים שאתה חי?.
כתב: דין בראון
זה מדהים לגלות, על פי מחקרים עולמיים, שרק 3 מתוך 10 אנשים עוסקים היום בפעילות ספורט כלשהי
כתב: תמר וייל
השילוב בין התמקדות לעבודת גוף בתנועה ובמגע יוצר "שלם הגדול מסכום כל חלקיו". שילוב הפותח אפשרויות חדשות בטיפול וההנחיה ומעמיק את הקשר עם עצמנו ועם מציאות חיינו.
כתב: איריס גלבוע
הגיגים על כוחו של ריקוד בהמסת קונפליקטים אני בחיפוש המתמשך ב" תדרים בתנועה " איך בריקוד לסייע לצאת ממעגל הפגיעה והכאב למעגל הפיוס והריפוי
כתב: רוית יסעור
לפני כחודש וחצי, הגב, האגן והמותניים שלי נעצרו והתריעו: `יש פה בעיה פה למטה, היי עצרי...`אני לא עצרתי. לא כי לא רציתי. אך תנאי החיים, הלוז שהיו לפני אפשרו בדיוק את ההיפך.אבל גם לא שמעתי את עוצמת הבקשה..
כתב: ענתו לידרור
הישות הנשית, שנמצאת בכולנו, היא היא הגשר המחבר בין הרוח לחומר, הגוף והנפש. בלעדיה כולנו נותרים חלוקים ומבותרים. טובי בראונינג מציעה תרגיל אינסטנט לחיבור
כתב: ד"ר טובי בראונינג
השנה החליטה אוניברסיטת בן גוריון בנגב, לצרף למערכת הקורסים הכללים שלה קורס בשיטת ריו אביירטו. צעד זה מצטרף לפתיחות הולכת וגדלה מצד מוסדות מוכרים להיחשף לשיטות ריפוי לא קונבנציונאליות. מה הסיבה להתעניינות של אוניברסיטת בן גוריון בריו אביירטו?
כתב: אנה בלומנטל
ח`ידר המורה של משה, ירד יום אחד אל האדמה והודיע לאנושות את
כתב: אורי רימון
"נשמה בתוך גוף, גוף בתוך נשמה שרוצה לשנות אל אותה הבנה לגעת ביחד באותה טעימה שנותנת ללב מודעות פעימה" / סיגלית מחבר
כתב: סיגלית מחבר
עד שנולד הראשון לא היתה לנו בעיה בכלל. החיפוש של "זמן עבור עצמי" לא עמד על הפרק בכלל.
כתב: תמר וייל
קריאה לכם גברים יקרים, להצטרף אלינו לריקוד החיים, כדי להביא עוד מהדרך הגברית אל הריקוד, ולהעצים את הקסם המסתורי שמתרחש כשהדרך הגברית פוגשת את הדרך הנשית.
כתב: רוית יסעור
בעזרת תרגילי מוח ® Brain Gym אנו משפרים את יכולותינו האישיות והמקצועיות אך מעל לכל אנו הופכים להיות הורים טובים יותר וקשובים יותר לילדינו ולצרכיהם. בנוסף, יש לנו כלים לעזור להם באופן ממשי.
כתב: יונית שינטל
המדריך להורדת המתח בדרך קלה
כתב: חנן עתיר
טרנד הזומבה התפשט בשנה האחרונה בארץ כפטריות אחרי הגשם והוא מראה סימנים שהוא כאן כדי להישאר. מהו בעצם אימון הזומבה ואיך הוא מתקשר לעקרונות האימון הפונקציונאלי?
כתב: שיר פורטל
אני יצור שמפחד. מה לעשות, זאת האמת; חלק ממנה. גם יצור רגיש וגם בעל אומץ. על שבעת מיני הפחד והדרך דרכם. חלק א`אבל בדרך כלל, קודם עולה ומגיע הפחד. על שבעת מיני הפחד והדרך דרכם.
כתב: ענתו לידרור
שינוי יכול לקרות כי הטוב קורא לנו, או כי הרע בלתי אפשרי יותר, אנחנו מגדילים את הטוב או את הרע בהתאם למה שאנחנו מכירים מעצמנו שמניע אותנו.
כתב: מיכל גזית
מאמר זה מציג מבט שונה מהמקובל על סרטן הערמונית. המאמר מפרט את הגורמים הרגשיים שמביאים להתפתחות המחלה, את ההבדלים בסימפטומים של שלבי המחלה, וכיצד ניתן להגיע לריפוי בדרכים טבעיות
כתב: עידן סער
יסוד המים מסמל את הרגש המניע , מלמד אותנו לשתף פעולה באופן רחב ,כדי לזרום ולהעמיק אל מקורות התנועה .
כתב: ניר אזולאי
הצ`י קונג הוא השקט האינסופי שברקע,הריקוד הוא הציור, הצבעים והצורות.ביחד הם יוצרים חוויה שלמה של חופש בתוך הגוף,איזון מזכך של הנפש, וחיבור מבורך אל הרוח.
כתב: אפטי- שירי שילון
כל נסיון חפוז לאחוז יכשל ויגרום לבלון לחמוק. אז איך נרוויח עוד רגעים עם הבלון ביד מבלי לאחוז בו? ומה זה קשור בכלל לרגע, לקונטקט ולפוסט (טראומה) בחירות?
כתב: זוהר רבינוביץ`
מה הקשר בין פילוסוף יווני בן המאה השישית לפנה"ס לשיטת גוףנפש ארגנטינאית משנות ה- 60?
כתב: אנה בלומנטל
מחוויתה האישית של כתבת האופנה שהגיעה לסשן צילומים בעירום (טרו ביוטי)אצל הצלמת גילי חןהכתבה מתוך גיליון 668 של מגזין `את`
כתב: מירב קאופמן - כתבת האופנה של מגזין "את"
DaoDance הינה שיטת תנועה לנשים התומכת בכל מעגלי החיים-עידוד הפוריות, תנועה בריאה בהריון ואחרי לידה, איזון בגיל המעבר, חיבור לגוף ולנשיות, בריאות פיזית ונפשית
כתב: שירי שילון
ת??אג?יה היא אמנות תנועה המורכבת מתנועות ונשימות ובה מגוון רחב של תרגילים כאשר כל אחד מהם אורך כדקה.תרגילי הת??אג?יה נקראים `איכויות` - תרגולם משפיע באופן מיידי ובצורה ניכרתבדומה לנטילת תמצית מרוכזת של האיכות שאותה מתרגלים.
כתב: אוהד אזולאי
מפגשי חמשת המקצבים-מהם ולמה לי? אביה רכס-מנחה מוסמכת של חמשת המקצבים.גבריאל רות`-יוצרת ושמאנית עירונית זיהתה ומיפתה 5 מקצבים אוניברסליים המצויים בעולמינו ונתנה להם שפה תנועתית. מקצבים אלו הם סימון המפה האישית שלנו לדרך בה האנרגיה שלנו ודפוסי התקשורת שלנו נעים.
כתב: אביה רכס
אודות השיטההטיפול בשיטת "חותם תנועה"© הינו טיפול רב ערוצי, שמשתמש באופציה של ערוצי טיפול מקבילים וכיווני עבודה משולבים: כלים תנועתיים: כלים חושיים, אומנותיים, סביבתיים, דרמתיים, קבוצתיים, מוזיקלים תוך תהליכי יצירה. מגע ככלי טיפולי: מגע שבו המטופל פסיבי, מגע עקיף, מגע תוך כדי תנועה, מגע משולב של כמה מטפלים ומגע תוך כדי פעילות קבוצתית. כלים מילוליים לטיפול: (במשולב עם התנועה והמגע או כשאין אפשרות לתנועה ולמגע) מילולי סיפורי, דרמטי, מילולי, ויזואלי, העמקה של מצב המודעות והנחייה במצב מודעות עמוק.
כתב: אביב בן דור
היכולת לעצור להקשיב היא זכות.מספיק שינוי קטן, כדי להוציא אתכם מההתנהלות המוכרת:ממקום אוטומטי למקום של נוכחות ערה.תשומת הלב לפרטים החדשים, היא המפתח לשינוי.
כתב: אילנית תדמור
" למדיטציה בעמידה יש את היכולת להשפיע על דפוסי התנועה, והחשיבה שלנו... העמידה עצמה מאפשרת לנו לוותר על הרגלים ישנים ולשכלל את יכולותינו הגופניות והשכליות. "
כתב: אורן לאלו
ביודנסה היא שיטה של התחדשות אורגנית, אינטגרציה רגשית ולימוד מחדש של תפקודי החיים המקוריים. השיטה מיושמת באמצעות ויונסיות (חוויות) המובלות באמצעות מוסיקה, תנועה וריקוד ומצבי מפגש בין אנשי הקבוצה." רולנדו טורו מפתח שיטת הביודנסה
כתב: מיכל קמיל
ריו אביירטו - תנועה ומדיטציה. להישאר בתוך הריקוד, בתוך הרגע.לתנועה יש יכולת אדירה לחבר אותנו לרגע הזה, לאמת שלנו. יש ימים שבהם הכול זורם, זז, אנחנו בשלום עם הריקוד שלנו. אבל יש גם ימים אחרים שבהם התנועה מפגישה אותנו עם חלקים אחרים
כתב: הדס פישר אורן
בריו אביירטו (הנהר הפתוח) אנחנו צוחקים ובוכים, רוקדים ומרפים, משתטים, שרים ורוקדים בלי בושה וזה כשלעצמו מאוד מאוד משחרר!
כתב: אנה בלומנטל
באמצעות תשומת לב לגוף ותרגול נכון המותאמים לכל אחד ואחת, נוכל ללמוד כיצד אנו מייצרים מצבים בחיים שהם ללא שליטה וללא תשומת לב וכתוצאה מהלמידה נוכל להפסיק אותם, להבריא את עצמנו ולהכניס חיות והנאה ליומנו.
כתב: מרגלית ספלטר
חיזוק רצפת האגן נעשה באופן יעיל כאשר הוא משולב בטיפול במערכות פנימיות ובשינוי הרגלים. כיווץ יתר מזיק לרצפת האגן ואבחונו הוא חלק מהטיפול.
כתב: סמדר נבו
עוד קצת לחלום, להיעלם, לצאת מחוץ לגבולות הגוף.לא- תתעוררי, החיים כאן, הגוף רוצה שתעזרי לו להתעורר- קומי, מקלחת, קפה, זה באמת עוזר..מתיחות, פיתולים, כנסי אליו, הנה הוא פה.אני בגוף מבינה.
כתב: ענת לידרור
מסטירה ללטיפה, מלוחמה לאמנות
כתב: סיני הראל
ציטוט:"בי אם סי הוא מסע חווייתי מתמשך אל תוך הטריטוריה החיה והמשתנה של הגוף. החוקר הנוסע היא התודעה- מחשבותינו, הרגשות,האנרגיה, הנפש, והרוח.
כתב: מיכאל שחרור
לרקוד חופש מסע של מפגשים: שלי עם עצמי, עם הגוף שלי, עם הקארמה שלי, עם האנשים שבחיי. מסע שהתחיל באי פארוס עם ניסים אמון והמשיך בסטודיו בתל אביב עם אילנית תדמור. רוצים גם? זה לגמרי אפשרי!
כתב: חן קס
ללמוד מהריקוד- איך לחיותלחיות בזרימה נעימה, נכונהזרימה שקורית מעצמה
כתב: שירי שילון
אני יצור שמפחד. מה לעשות, זאת האמת; חלק ממנה. גם יצור רגיש וגם בעל אומץ. על שבעת מיני הפחד והדרך דרכם. חלק א`אבל בדרך כלל, קודם עולה ומגיע הפחד. על שבעת מיני הפחד והדרך דרכם.
כתב: ענתו לידרור
עצירת תנועה מאפשרת לנו לזוז בעולם בתנועה בטוחה, לדעת לאן אני הולך בלי לדעת בהכרח מה יקרה בדרך ועם זאת, לסמוך על עצמי שאהיה מסוגל לזוז ולהשתנות לפי מה שיקרה.
כתב: ענבר בן - יהודה
קיבלתי את כל מה שאני צריכה על מנת לגלות את תפקידיי בעולם הזה בזמן הזה.כן, יש בנו את מפת הדרכים לחיים של חירות וכל מה שאנחנו צריכים על מנת לגלות את תפקידינו
כתב: רוית יסעור
תנו לטכניקה להרחיב אתכם ולא לצמצם. תנו ליצירתיות לנבוע ממרכז הווייתכם.
כתב: שירי שילון
מאמר זה עוסק במשמעות של המושג "זיכרון גופני" וכיצד הוא בא לידי ביטוי בקבוצות של "תודעה בתנועה" -טכניקה אשר פיתחתי במשך 10 שנים. זיכרון גופני ותרפיה בתנועה
כתב: איילת לקט קינן
איך ניתן להתידד עם החרדה דרך תרפיה בתנועה. כיצד ניתן להרגיש טוב יותר ולא לתת לחרדות ולפחדים שלנו לנהל את חיינו ולצמצם את הכוחות והיכולות שלנו.
כתב: איילת לקט קינן
ילדה בת 5 אשר ביקשה לצייר לבבות גדולים ובתהליך קל, פשוט ומהיר התגברה על קושי והצליחה לשפר בנוסף לציור הלבבות גם את הביטחון העצמי, לבביות פנימית, שמחת חיים ועוד.
כתב: יונית שינטל
מהו אימון אם לא תנועה מהמקום בו אנו נמצאים למקום איליו אנו רוצים להגיע.שילוב החוויה גופנית ממנף את תהליך האימוןומאפשר לנו לתרגם את הדיבור לפעולה ולהשתמש בגוף ככלי לגישה לתובנות
כתב: יעל אשד
זה קרה לאחר 10 שנים של התעסקות עם עולם המודעות.שבוע אחרי השחרור מהצבא החלתי את לימודי הרפואה המשלימה...
כתב: עינת גרבר
המאמר בא לקדם את הידע להתנהל עם גופנו ממקום מכבד ואוהב יותר.אם אתם רואים באוטו את נורת השמן נדלקת האם אתם עוצרים את הרכב? בטח שכן ,הרי המנוע של הרכב יכול להינזק.
כתב: אבי גולובציק
חיזוק ושיקום נחוצים לנשים הסובלות מאחד הסמפטומים הבאים או מכמה מהם כגון: בריחת שתן במאמץ, דלקות חוזרות בשלפוחית, התרוקנות חלקית הכרוכה בביקורים תכופים בשירותים. שחרור מכיווץ יתר ומכאבים הקשורים בכך מזוהה בדרך כלל עם קשיים בתפקוד מיני.
כתב: שיטת פאולה סמדר נבו
שלושה ספרים משנות השישים ואילך: שכלול היכולת, מקרה נורה, הנסתר שבגלוי.
כתב: אלי גיא
מדיטציה??? מה זה???
כתב: ענת לומברוזו
מה הדבר הכי מעצבן שיכולים להגיד לך כשאתה נסער, עצבני או כועס? האין זה.... "תירגע, פשוט תירגע"
כתב: ענת לומברוזו
שני ספרי שנות החמישים: העוצמה האישית, גוף והתנהגות בוגרת
כתב: אלי גיא
המאמר עוסק בתהליכי העבודה הבסיסיים של עבודתי ובראשם ההקשבה לגוף
כתב: איריס גורן
לילה. כולם ישנים. האישה הפראית שבי התעוררה! בחוץ סופה משתוללת, רוחות עזות. פעמונים מצלצלים בחוזקה.
כתב: עינת גרבר
"דרך הקשבה בתנועה" הינה תהליך של `מסע` ו `אופן` - שתי מילים המתארות "דרך", שמטרתה חוויה, עיבוד ולמידה. אחת המטרות של הסדנא היא לבנות גשר בין הגוף, הרגש והרוח. ה"שילוש הקדוש" הזה אינו מובן מאליו בימים בהם אנו נוטים לפצל בין החוויה הרגשית, ההתנהלות הגופנית והלך המחשבה.
כתב: קרני קידר
אלו אותי לא מזמן: "איך אפשר ללמוד לרקוד כמו שאת רוקדת?"
כתב: Elena Kovalsky